HOME     WIE     WAT     WAAR     WANNEER     PRIJS     CONTACT


 

ATELIER DE TUIN, teken- en schildercursussen: Dillenburglaan 1, Baarn

In het sfeervolle atelier worden ieder jaar twee cursussen aangeboden waarin de meest uiteenlopende onderwerpen en technieken uitvoerig aan bod komen. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. Omdat de groepen klein zijn is een heel individuele begeleiding mogelijk.

Er wordt gewerkt met duidelijke programma's waarin de lessen op elkaar voortbouwen. Startende schilders beginnen doorgaans met het ontwikkelen van kennis van werkwijzen en technieken. De onderwerpen zijn dan steeds gerelateerd aan een beeldend gegeven als kleur, compositie, materiaalbehandeling etc.    

Gevorderde cursisten werken meestal met een thema of bespreken hun eigen doelstellingen die ze vervolgens vormgeven.

De lessen voor zowel beginnende deelnemers als die voor de meer gevorderde worden ondersteund met kunsthistorisch materiaal. Door het schilderen creer je een nieuwe, eigen werkelijkheid. Niet in woorden, maar met verf. Om dit te verduidelijken laat ik veel werk van kunstenaars zien. We bespreken hun visie en de relatie tussen wat ze verbeelden en hoe ze dat doen.

En van de mooie kanten van beeldend werken is dat je zlf iets maakt, iets nieuws dat je vaak verrast maar dat ook veel over de maker vertelt. Het voert je soms letterlijk naar een andere wereld.