HOME     WIE     WAT     WAAR     WANNEER     PRIJS     CONTACT


 

ATELIER DE TUIN, teken- en schildercursussen: Dillenburglaan 1, Baarn

 

Mijn naam is Marli Turion. Ik ben beeldend kunstenaar, docent en studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht en Arnhem. Daarnaast studeerde ik aan de Kunstacademies van Warschau en Boedapest.

Naast mijn beeldend werk geef ik al vele jaren les: ik vind de interactie met leerlingen tijdens het beeldende proces interessant. Zo gaf ik les aan de Kunstcademie Minerva in Groningen en werk ik al jaren met amateurs. Dit doe ik in Atelier De Tuin in Baarn en in de zomer bij Stichting Buitenkunst.

Ik gebruik in mijn eigen werk fotografie, computer- teken- en schildertechnieken. Voor dit werk ontving ik verscheidene stipendia, reis- en werkbeurzen en prijzen. Zo won ik de Nederlandse Grafiekprijs en de Eerste Friese Prent BiŽnnale en was genomineerd voor de Europaprijs voor de Schilderkunst (BelgiŽ) en diverse andere buitenlandse schilderprijzen. Mijn werk is te vinden in collecties van musea, particulieren en overheden en regelmatig voer ik werk in opdracht uit. Daarnaast doe ik  jury- en commissiewerk (onder meer voor de Talens Teken- en Schilderprijs). www.marliturion.nl